Факт-новини: оперативні сюжети

Війна і бізнес: як відновити підприємства Чернігова

Featured Video Play Icon

До початку активної фази війни на заводі польського виробника у Чернігові виготовляли тару та упаковку з пластмаси для харчової та хімічної промисловості. В результаті обстрілів російської артилерії основне виробництво підприємства зруйновано вщент. В пожежі згоріли склад, офіси, знищено 500 тонн готової продукції.

Ще в перші дні російського вторгнення польська компанія повідомила про тимчасове припинення виробничої діяльності в Чернігові аби убезпечити працівників та майно. Та через значні руйнування, більшість людей тепер без роботи.

Остаточно збитки на підприємстві ще не порахували, але, кажуть, для того, щоб збудувати заново такий цех, знадобиться щонайменше 200 тисяч гривень. Та поки що – це відкрите питання.

Владислав Атрошенко вже неодноразово наголошував на необхідності державної підтримки підприємств, які постраждали від російської агресії. Аби бізнес не пішов з міста.

Стимулом для виробників стало б і зменьшення оподаткуваання, наголошує очільник міста.Також Владислав Атрошенко переконаний, що треба вирішити на державному рівні питання щодо бронювання головних спеціалістів на підприємствах – щоб було з ким відновлювати економіку.

Представникам підприємства Владислав Атрошенко побажав витримки і віри в Україну, а також висловив сподівання, що виробництво продовжить працювати саме у Чернігові, а не переміститься в якесь інше місто.