ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відновлення зруйнованого будинку по вулиці Толстого майже завершилося

Featured Video Play Icon

Активними темпами просуваються відновлювальні роботи пошкодженого будинку від дії російського агресора по вулиці Толстого, 122. Будівельники працюють тут щодня в будь-яку погоду. Нагадаємо, сюди в березі 22 року на рівні третього-четвертого поверхів потрапив ворожий снаряд. Два під’їзди, в яких 8 квартир, зазнали значних руйнувань.

-Тут були замінені плити перекриття, демонтовані, замінені, виконалися роботи по облаштуванню підлог, облаштуванню внутрішініх стін, перегородок, встановленню віконних і дверних блоків, посилення несущих стін металевим каркасом, заміна частково балконних аварійних блоків, – розповідає  виконроб будівельної компанії Сергій Токар.

-Єдине що нам залишилось, зараз ми підсилюємо несущі конструкції будинку, бо будинок цей старий, це десь 60-х років минулого століття його будували, від цього і складність, бо старий матеріал і старі технології. Але роботи майже вже виконані і люди можуть тут жити, – уточнює Директор підрядної організації Павло Хайтов.

Після завершення активної фази бойових дій на території Чернігова місто виділило на капітальний і поточний ремонт багатоповерхівок, які зазнали пошкоджень, понад сто вісімдесят мільйонів гривень. За інформацією прес-служби управління ЖКГ міської ради, на роботи по будинку Толстого, 122 спрямовано близько 4-х мільйонів вісімсот п’ятдесяти тисяч гривень. Мешканці вдячні будівельникам за якість та швидкість виконаних робіт, та комунальним службам за вчасне підведення всіх комунацій.

– Ми дуже вдячні будівельникам і місту, стільки відбудували, стільки відновили в нашому будинку. Не було зовсім даху, тут все бігло все текло. Стінки були пошкоджені і перегородки міжкімнатні міжквартирні, вікна вони поставили, – говорить Мешканка будинку Валентина Моляр.

За словами директора підрядної організації Павла Хайтова, всі роботи на даному об’єкті планують завершити до 10- го травня 2023 року.