Факт-новини: оперативні сюжети

Відновлення пошкоджених вікон. Кому з чернігівців компенсують витрати на ремонт?

Featured Video Play Icon

Відновлення пошкоджених російськими обстрілами вікон чернігівцям, які належать до незахищених категорій громадян, компенсуватимуть з міського бюджету. Відповідну програму погодив 18 липня виконавчий комітет міської ради.

На компенсацію мають право багатодітні та малозабезпечені сім’ї з дітьми, родини, до складу яких входять тільки непрацездатні особи, сім’ї, які виховують дитину з інвалідністю та такі, до складу яких входять сироти або діти, позбавлені батьківського піклування. Щоб отримати відшкодування, потрібно подати до відділу звернень громадян міської ради заяву та пакет документів.

Вартість відновлення вікон відшкодовуватимуть і тим чернігівцям, які належать до незахищених категорій і зробили ремонт до прийняття програми. Їм потрібно подати вищезгадані документи та докази пошкодження вікон внаслідок російської агресії до департаменту соцполітики міської ради.

Після подання заяви управління ЖКГ перевірятиме, чи дійсно вікна пошкоджені, а департамент соціальної політики – чи належить заявник до незахищеної категорії громадян. Стадії розгляду своєї заявки чернігівці зможуть відстежувати на сайті міської ради.

Після цього заявнику потрібно замовити у будь-якого виробника виготовлення та встановлення вікон на свій смак, а після завершення ремонту – написати заяву на отримання компенсації до департаменту соціальної політики.

Загальний кошторис програми відшкодування ремонту пошкоджених вікон складає 75 мільйонів гривень, і кошти на її виконання міська рада планує виділити найближчим часом. Також списки осіб, яким потрібно виплатити компенсацію, затверджуватиме виконавчий комітет.