ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відновлення обстріляної багатоповерхівки на Белова: коли завершать ремонт?

Featured Video Play Icon

У Чернігові за кошти міського бюджету відновлюють будинки, які були пошкоджені під час активної фази війни російським агресором. Цю багатоповерхівку, що на Бєлова, 37, рашисти буквально зрешетили у березні – квітні. Один із снарядів поцілив у квартиру і пробив наскрізь три поверхи, від чого утворився суцільний колодязь. Будівельникам довелося стягувати стіни докупи і заново робити перекриття. Сьогодні це вже окремі квартири –з підлогою, стінами, дверима і вікнами.

Приліт був у тринадцяту квартиру, там було знищене перекриття. Ця підлога. Звідси перекриття – звідти – підлога. І знищена зовнішня стіна була. Це все відновили, – розповідає виконроб Костянтин Тарасевич.

Будівельники також встановили вхідні двері, які потрощило вибуховою хвилею, залили підлогу. Демонтована понівечена стіна цієї квартири ще й досі лежить під під’їздом. А це вже інше помешкання, яке також було зруйноване. Робота, яку виконали будівельники, колосальна.

Одне приміщення було – туди дірка, сюди була дірка, на шостий, на сьомий і на п’ятий і на шостий у той корпус. Підлогу забетонували, стелю забетонували, внутрішні стіни, зовнішні стіни. Там зовнішня стіна – її повністю демонтували і відновили, зробили опалення, встановили всі вікна, – показує виконроб.

У цій квартирі відновлені всі основні конструкції, каже виконроб.

Встановлені вхідні двері, відновлені внутрішні стіни, і зовнішня стіна, встановлені вікна, – додає Костянтин Тарасевич.

У будинку живуть люди. То ж тут є світло, тепло і працює ліфт. Наразі будівельники готуються до бетонування отвору від прямого влучання снаряду у цокольній плиті, потім перейдуть до зовнішньої стіни квартири першого поверху. Відновлюють і розбиті вщент лоджії.

Як ми вже повідомляли, на ремонт 108 чернігівських багатоповерхівок з міського бюджету вже виділено понад 180 млн грн. За даними управління ЖКГ ЧМР, у пошкоджених під час обстрілів будинках вже відновлено понад 5,5 тисяч метрів квадратних покрівлі, стільки ж стін і перегородок, встановлено понад тисячу пластикових вікон, 138 дверей, 300 балконів, 400 радіаторів, 7 ліфтів. Капітальний ремонт ще триває на шести об’єктах.