ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відкритий чемпіонат міста з важкої атлетики відбувся у Чернігові

Featured Video Play Icon

Відкритий чемпіонат міста, перше від початку повномасштабного російського вторгнення змагання з важкої атлетики, провели у Чернігові 23 грудня. Місцем проведення став фізкультурно-оздоровчий комплекс, який нині слугує основною базою тренувань для шанувальників цього виду спорту. Колишнє приміщення на стадіоні Гагаріна, у березні розбомбили росіяни. Спортсмени разом з волонтерами врятували з руїн частину спорядження і облаштували собі новий «дім».

Цінність цього приміщення в тому, що нам його все ж таки надали, і спортсменам є де займатися. Звісно, на базі стадіону імені Гагаріна була одна з найкращих шкіл. Постійно проводилися збори збірної України і не тільки. Всі ми дуже сумуємо за тією залою, – зазначає волонтер, співорганізатор турніру Дмитро Ткаченко.

Незважаючи на знищення тренувальної бази та проблеми з пошуком нового приміщення, бажання чернігівців займатися важкою атлетикою не зникло. Чимало з майже 60-ти учасників чемпіонату прийшли у спорт нещодавно і мають всього кілька місяців досвіду.

У мене дуже багато енергії, я дуже люблю спорт. Мені подобається, хочеться бути здоровим і дуже сильним, -розповідає учасник турніру Кирило.

Досвідчені чернігівські важкоатлети за той період, поки  у місті  з руїн піднімали спортивну інфраструктуру, також не втратили ентузіазму. Євген Полевиченко, який тягає штангу близько 13 років, радий нарешті повернутися до змагань.

Ривок – 105 як мінімум, а поштовх – 135. Але буду сподіватись, що зможу більше, – ділиться планами ще один учасник турніру Євген Полевиченко.

Формат відкритого чемпіонату передбачає участь не лише чернігівців. В минулі роки на змагання також приїжджали важкоатлети з Чернігівської та Київської областей. Цього разу вихованців своєї ДЮСШ зі Славутича привіз тренер-викладач Геннадій Зубець.

Рівень підготовки середній, бо не було змоги тренуватись у нормальному режимі, як подобається для спортсмена. Я думаю, задніх пасти не будемо, – зауважує тренер-викладач Геннадій Зубець.

 Проведення чемпіонату свідчить  про повернення важкої атлетики до спортивної сфери Чернігова, переконані організатори. Обіцяють, наступного року такі змагання будуть вже регулярними.