Факт-новини: оперативні сюжети

Велоcпартакіада в Михайло – Коцюбинському

Featured Video Play Icon

У спортивних та вітрозахисних костюмах,  окулярах і  велокасках. Близько 70  велосипедистів – початківців і досвідчених спортсменів   взяли участь  у  14 відкритій спартакіаді та чемпіонаті  Чернігова з велоспорту.  Валерій Ушак – у групі 60 плюс. Стартує постійно, як тільки є можливість. Його досвід у велоспорті – 40 років.

Захід  присвячений  пам’яті  майстра спорту, колишнього   керівника Федерації велоспорту   Анатолія Остапенка   та Дню незалежності України. Проводяться такі змагання  вже вп’яте в Михайло -Коцюбинському.   Перед початком старту учасники вшанували пам’ять  і поклали квіти до Меморіалу загиблим  воїнам АТО.

Змагання стали традиційними. В них беруть участь учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, ветерани велоспорту  й дорослі різних вікових груп – від 10 до 70 років. Багато серед них і  переможців Чемпіонатів України, і просто любителів велосипедного спорту. Для Катерини Бабарік – це перші змагання. Бере участь у спартакіаді, аби підтримати свого  молодшого брата, який також новачок у  великих велопробігах.

Початок старту ось тут, на  19 – му кілометрі траси Чернігів – Славутич, де, власне, і розташоване селище Михайло-Коцюбинське. Естафета  має різні дистанції. Для дітей і жінок –  10 кілометрів, а для чоловіків і  досвідчених велосипедистів – 20. Перед початком змагання деякі учасники розігрівають м’язи на спеціальних велотренажерах.

Карантин зіпсував графік змагань з різних видів спорту. Тому любителі велогонок  намагалися не пропустити спартакіаду.

Олексій  Трейтяк приїхав на змагання   з Києва. В таких заходах бере участь вже 4 роки поспіль. В його арсеналі – участь в Чемпіонатах України, клубні й індивідуальні гонки. У велопробігу  взяли участь  спортсмени   з Михайла-Коцюбинського, Чернігова, Києва та Ніжина. Погода в цей день посприяла учасникам змагань, аби вони змогли вдало  проїхати свою дистанцію та  фінішувати.