ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Вчитель року: серед переможців обласного конкурсу вчителька початкових класів із Чернігова

Featured Video Play Icon

Численні повітряні тривоги, відключення світла та попри все – щоденна робота на освітньому фронті. У Чернігові привітали переможців та лауреатів обласного конкурсу “Учитель року – 2023”. Змагання проходили у номінаціях “Захист України”, “Основи здоров’я”, “Початкова освіта” та “Фізична культура”.

Цей конкурс відбувався в цьому році дистанційно на жаль, проте взяли участь більше ста учасників, 107.  Вони представляють 12 громад, тобто географія цього конкурсу поширюється на всю область, – повідомив начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

Впродовж відбіркового етапу було проведено ряд конкурсних випробувань, де вчителі демонстрували свої теоретичні та практичні навички. До фіналу дійшли 18 педагогів із закладів загальної та середньої освіти.

Сьогодні ми побачили в очах викладачів, що вони горять цим конкурсом, що це для них важливо. тому що це є можливість показати що вони вміють, як краще організувати навчальний процес, а також, звичайно, отримати визнання, не тільки у дітей, а й у колег, – зазначив Юрій Музика.

Серед переможців чернігівська вчителька початкових класів Оксана Калюжна. Школу, де вона працювала, у березні минулого року зруйнували ворожі снаряди. Розповідає, що для неї це було неабияким психологічним ударом.

Втрати це завжди дуже складно, навіть якщо це просто будівля, але у цій будівлі вирувало життя, зростали дітки. У тій будівлі зростали й ми як вчителі, тому будь-яка втрата на сьогоднішній день це болісно і важко, – каже вчителька, переможниця у номінації “Початкова освіта” Оксана Калюжна.

Наразі Оксана Калюжна викладає вже у іншому навчальному закладі. А звання “Вчителя року” для неї – це можливість підбити підсумки та зрозуміти, над чим працювати далі.

Це зупинка і підбиття якихось уже своїх досягнень, зробити висновки, робота над помилками, зрозуміти що працює, а що не працює і звісно заявити світу, Всесвіту, навіть можна сказати так, що освітній фронт у надійних руках, – підкреслила Оксана Калюжна.

За словами організаторів, не зраджуючи традиціям, вони продовжать проведення цього конкурсу і наступного року, проте номінації буде повідомлено пізніше.