Факт-новини: оперативні сюжети

В школах міста тривають ремонти

Featured Video Play Icon

Карантин пішов на користь. Частина  закладів загальної, середньої та дошкільної освіти Чернігова  ще навесні почала використовувати час карантину для  оновлення  матеріально-технічної бази своїх приміщень. Тут  ремонтують  дитячі, ігрові та спортивні майданчики,  туалетні кімнати. Зокрема, у  25 школі повністю замінюють санвузли, комунікації, оновлюють каналізаційну систему.

Зараз у школі ремонтують туалетні кімнати на всіх трьох поверхах. Кожна з них  матиме  свій колір та естетичну привабливість. Директорка  закладу  Наталія Кириленко каже, ремонт туалетів був нагальною потребою. Адже каналізаційна система була в аварійному стані.

Ще  в минулому році за кошти міського бюджету почали будувати дитячий спортивний майданчик у 15 ліцеї. Нині тут усе доведено до ладу. На майданчику навіть  улітку часто бувають учні ліцею та діти з мікрорайону. Міська рада також фінансує ремонт  деяких приміщень ліцею, зокрема, спортивної зали, кабінети початкової школи.  Після проведення ЗНО  в ліцеї планують завершити ремонт приміщень  старшої школи, а також туалетних кімнат. Загалом тут мають оновити понад 20 туалетів на всіх поверхах школи.

У Чернігові прийнята  цільова програма поліпшення стану будівель закладів освіти. І тепер активно реалізується, – каже начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура. Всі ці роботи проходять у співпраці з  управлінням капітального будівництва, в бюджеті заплановано на це 5 млн. грн. Зокрема , ставлять нові комунікації та  повністю оновлюють туалетні  кімнати  в частині шкіл та дитсадочків Чернігова, де ці роботи вкрай були необхідними (це школи №15,20, 25, 29, дитсадки №10, 36, 38, 52) Усі ремонтні роботи в закладах освіти Чернігова планують завершити до 1 вересня.