Факт-новини: оперативні сюжети

В її руках глина оживає

Featured Video Play Icon

Ягоди, які хочеться з’їсти, ляльки, від яких не можна відвести очей, квіти, аромат яких хотілося б вдихнути… Оригінальні й реалістичні речі створює чернігівка Олена Шестак. Виготовляє їх дівчина з полімерної глини і декорує ними посуд. І хоча улюбленим ремеслом займається нещодавно, вже облаштувала цілу домашню майстерню. Кожна нова річ – наче дитина, адже вона вкладає в неї свої сили і натхнення. Під час роботи Олена відпочиває і душею і тілом, такий творчий процес допомагає їй зняти втому і розслабитися. Дівчина каже, виготовляти таку красу – не важко, але процес потребує певних навичок. На перший погляд здається, що все просто, проте, коли починаєш робити,то не завжди вдається.

Для своїх виробів Олена використовує полімерну глину тільки вищої якості з широкою гамою кольорів. На один такий витвір майстриня витрачає один, а іноді і два вечори. Одна така робота з квітів на чашці складається із десятків дрібних деталей.

Коли виріб вже готовий, майстриня відправляє його до спеціальної духової шафи, де при температурі від 100 до 130 градусів виріб запікається, твердне і набуває міцності. Готові вироби дівчина обробляє й декорує, розфарбовує акриловими фарбами, покриває матовим лаком, а потім збирає компоненти вже в велику окрему прикрасу. Більшість своїх робіт Олена Шестак дарує друзям, але іноді декорує посуд і на замовлення. Ідеї ж черпає звідусіль, здебільшого надихають її колеги з соцмереж і їхні роботи.

Олена зізнається, найскладніше для неї виготовляти квіти та ягоди, а от цукерки і ляльки – ні. Ляльок, до речі, любить створювати більш за все.

Улюблена справа так захопила Олену, що вона постійно прагне вдосконалення. Окрім ліплення, захоплюється дівчина і вишиванням. Вишиває картини і також дарує їх подругам. Каже, такий процес позитивно впливає на настрій та самопочуття і приносить їй духовне задоволення.