Факт-новини: оперативні сюжети

В’ячеслав Чаус проінспектував дві північні ОТГ

Featured Video Play Icon

  57 років без ремонту прослужив міст біля села Смяч у Корюківській ОТГ. Тепер же триває його капітальне оновлення в рамках програми “Велике будівництво”. Хід виконання робіт на мосту та ще на двох ділянках доріг області проінспектував голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус під час робочої поїздки.

Окрім цього В’ячеслав Чаус відвідав Корюківську центральну районну лікарню, де триває капітальний ремонт приймально-діагностичного відділення. Візуально заклад вже став більш привабливим, тепер медики працюють над тим, щоб поставити до роботи нове обладнання.

Під час робочої поїздки голова облдержадміністрації оглянув також амбулаторію загальної сімейної практики у селі Тур’я. Вона вже рік стоїть без електропостачання та опалення через бюрократичну тяганину з Кабміном. Тим часом послуги (зокрема, щеплення від коронавірусу) лікарі надають у старій будівлі. Міський голова Сновська запевнив, що нова амбулаторія стане до роботи вже найближчим часом.

Значну частину своєї поїздки до ОТГ В’ячеслав Чаус приділив питанню вакцинації мешканців громад від COVID-19. Голова облдержадміністрації завітав до пунктів та центрів щеплення у Сновську, Корюківці, Тур’ї та Наумівці. Хоча темпи вакцинації на Чернігівщині вищі, ніж в багатьох інших областях, він вважає їх незадовільними.

Для щеплення у Чернігівській області використовують здебільшого вакцини Астразенека та Коронавак. За словами медиків, запаси препаратів достатні – потрібне тільки бажання щепитися.