Факт-новини: оперативні сюжети

В Чернігові з’явиться липова алея: «Зеленбуд» почав висадку 120 дерев.

Featured Video Play Icon

В Чернігові на вулиці Захисників України по обидва її боки працівники КП “Зеленбуд” висаджують нову алею зі 120 лип.

Це в нас весняний початок такий, старт. Висаджуємо ми липи, це липа європейська «Паліда», нічого такого страшного нема, звичайна липа. Вона вже культивована у нас, прижилася, ми вже не один рік її висаджуємо, – говорить Катерина Шевель, інженерка садово-паркового господарства КП «Зеленбуд».

Зима у Чернігові була доволі тепла, і грунт вже розмерзнувся. Проте висадження дерев залишається фізично важкою роботою.

Дерева, земля, кілки – дуже важка робота. Але це в радість нам. Ми працюємо, бо ця робота і уваги потребує, і знаємо що будуть насадження. Люди йдуть, питають що за дерева – ми кажемо що липи. Люди дякують нам безмежно, сорт такий дерев дуже подобається людям. Липи, квіти, весна, – зазначаэ пані Ольга, працівниця КП «Зеленбуд».

Загалом у Чернігові цієї весни висадять близько 300 дерев – лип та кленів. Їх цінують за стійкість до погодних умов та невибагливість. Саджанці придбали у київському розпліднику.

В основному це Льотна, Єськова (поворот), Всіхсвятська і проспект Перемоги, – розповідає Катерина Шевель.

Окрім висадження дерев, зеленбудівці найближчим часом займатимуться підживленням і обрізкою кущів та дерев, прибиранням листя,  прополюванням квітників.