Факт-новини: оперативні сюжети

  Усі заклади скоро будуть з теплом – міністр розвитку громад Олексій Чернишов

Featured Video Play Icon

Міський голова Владислав Атрошенко зустрівся з секретарем РНБО Олексієм Даніловим та заступником голови Офісу Президента Кирилом Тимошенком. Сторони домовилися про те, що різницю в тарифах теплогенеруючим суб‘єктам компенсуватимуть з бюджету Чернігова, але потім ці втрати відшкодує держава. Про це очільник міста розповів журналістам на брифінгу в облдержадміністрації.

Водночас міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який у вівторок перебував з візитом у Чернігові, пообіцяв, що проблему закладів, які мусять закупати газ через прямі контракти з “Нафтогазом”, буде незабаром вирішено. У Чернігові таких 8, в тому числі міський стоматологічний центр та “Сімейна поліклініка” на вулиці Рокосовського, а загалом в області – близько 300 закладів досі залишалися без опалення через високу вартість блакитного палива.

Згідно з Меморандумом про врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води, для компенсації витрат під час опалювального сезону до місцевих бюджетів додатково спрямовуватиметься 4 відсотки податку на доходи фізичних осіб. А для громад, що знаходяться поза індексом податкоспроможності, передбачена державна субвенція.