ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Унікальні лоти з автографами Усика та Залужного: благодійний аукціон на підтримку ЗСУ

Featured Video Play Icon

Боксерські рукавиці з підписом абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі Олександра Усика, футболка, конверт, поштові марки з автографом генерала ЗСУ Валерія Залужного — це унікальні лоти з аукціону Національного університету “Чернігівська політехніка”. Їх освітньому закладу передали видатні особистості. Студенти та викладачі ж виставили пам’ятні речі на благодійних торгах, а кошти спрямували на закупку РЕБ для одного з підрозділів ЗСУ.

Мені пощастило виграти лот — футболку з підписом головнокомандуючого Валерія Залужного. Це буде доброю пам’яткою. Звичайно, що цінність ще виросте після нашої якнайскорішої перемоги, – розповів представник ради роботодавців університету Максим Полянський.

Також учасники заходу змогли придбати собі корпус від ручного гранатомета чи годинник із використаними гільзами. На аукціон студенти університету підготували ще низку особливих лотів, які виготовляли власноруч. Це картини, в’язані іграшки, прикраси тощо. Як розповів ректор університету Олег Новомлинець, такі благодійні аукціони, спрямовані на підтримку армії, у них проходять щонайменше три рази на рік, починаючи з 2022-го.

Перед цим аукціоном ми проводили також великий аукціон, в змішаному режимі.Тоді ми зібрали майже 80 тисяч гривень.Сьогодні сподіваємось також зібрати не менше.Бо сьогоднішній збір у нас присвячений допомозі для підрозділу нашого співробітника, який пішов захищати Україну. І зараз йому  конче необхідна наша підтримка, підтримка рідного міста, рідного університету.Так що сподіваємось, що нам вдасться задовольнити вимоги, які зараз потребують наші хлопці на передовій, – зазначив ректор університету Олег Новомлинець.

-Зараз це заходи, які зазвичай спрямовані якраз на благодійність.Так само це проводиться на студентській    раді. Наприклад, зимовий бал, який розвиває творчі навички студентів. І таким чином ми також можемо проводити певні аукціони, або ж просто збирати донати, які, власне кажучи, потім ми передаємо вже нашим ЗСУ, – сказала керівниця прес-центру університету Вікторія Швець.

В аукціоні взяли участь студенти, викладачі, представники бізнесу. Початкова мета — зібрати 30 тисяч гривень. Проте відвідувачі заходу завзято змагалися за свої лоти, і в сумі вдалося вторгувати 74950 гривень.