ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Унікальна фотовиставка у Франції: світлини зруйнованого Чернігова та Реймса часів Першої світової

Featured Video Play Icon

У центральному парку французького Реймсу на променаді Жана-Луї Шнайтера з’явилася фотовиставка «Перехрестя, фотографії Реймса та Чернігова». 10 травня її офіційно відкрили  в.о. Чернігівського міського голови  Олександр Ломако та заступник мера Реймса Дімітрій Уден. Тепер мешканці міста-побратима можуть побачити на світлинах простонеба Реймс часів Першої світової та сьогоднішній Чернігів,  розбомблений рашистами. 

Під час спілкування з французькими журналістами Олександр Ломако підкреслив: “Важливо, щоб світ бачив ці фотографії. В європі немає бути жодної втоми від війни в Україні, бо ми сьогодні сплачуємо колосальну ціну, щоб війна не прийшла до них”.

Світлини Чернігова зробив український митець Станіслав Сеник. На них, зокрема, зображені випускники однієї зі зруйнованих шкіл на фоні їх навчального закладу, а також інших руйнувань, спричинених російським агресором.

Нагадаємо, під час перебування чернігівської делегації   у французькому Реймсі було підписано безстрокову угоду про партнерство. Вже визначені перші напрямки спільної роботи у сфері водопостачання та водовідведення, сміттєпереробки, молоді, культури та туризму.