НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Унікальна колекція чернігівки

Featured Video Play Icon

З іграшкою по життю. Понад дві сотні пінгвінів поселила  у себе вдома чернігівка Євгенія Коніщева. Унікальну колекцію з улюблених птахів  дівчина поповнює  вже більше 10 років. М’які іграшки, статуетки, поробки з пластиліну, усілякі дрібнички з  зображенням пінгвінів – словом вся кімната, наче справжній музей антарктичних птахів. Чимало пінгвінів дівчина купує сама та переважну більшість  дарують родичі  та знайомі. Обожнює  цих  благородних птахів  Євгенія  з дитинства.  Перший пінгвін з’явився у неї  у 2010 році, відтоді  і започаткувалася  колекція. 

Своїми експонатами  колекціонерка пишається, для неї  вони дуже особисті. Кожен з них має свою власну енергетику, історію та пам’ять. Про пінгвінів  дівчина знає геть усе. Багато читає,  дивиться документальні фільми і може годинами  розповідати про життя цих  птахів.

Чернігівка  з посмішкою каже, якби жила в тих широтах, де мешкають пінгвіни, то обов’язково  потоваришувала б з ними. Була б волонтеркою і допомагала б їм.

Присвятивши улюбленому  хобі  тривалий час свого життя,  цьогоріч дівчина вирішила зупинитися. Каже, розмірковує над тим, аби більшу частину своїх експонатів продати, а виручені кошти направити на лікування, яке наразі вона конче потребує.

Колекціонуванням пінгвінів  чернігівка не обмежується. Вона пише вірші, грає в аматорському театрі, виготовляє дизайнерські речі з фетру, працює волонтеркою, але більш за все любить співати свої  пісні. Мріє, щоб їх почув увесь світ.