НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Україна понад усе!

Featured Video Play Icon

Йому було 18, коли в Україні розпочалась Революція  Гідності. Але юний вік не став на заваді  підтримки  інтересів Євромайдану. Олексій Кривопиша   взяв активну участь у  революційних подіях   в  Києві та Чернігові.

Його дитинство припало на часи становлення незалежної України. Із 14 років  він у патріотичному русі, брав  участь у багатьох акціях на підтримку національної ідеї. На  формування патріотичної позиції   здебільшого вплинуло  батьківське виховання.

Іще навчаючись у виші, юнак твердо вирішує для себе  їхати добровольцем на Схід захищати Україну. Вже в червні 2014 – го  Олексій Кривопиша  в складі батальйону “Шахтарськ” пройшов перше бойове хрещення. Під час спроби звільнення села Піски отримує поранення в ногу.

Після реабілітації він вступає до  лав 5-го добровольчого батальйону ДУК “Правий сектор” і знову їде на передову.   Бере участь у боях за Піски, Авдіївку. У 2016 – му році він  повертається до Чернігова. Тут він  став інструктором з тактичної підготовки в північному Корпусі та активістом Цивільного Корпусу “Азов”.  А згодом  разом із побратимами Національного Корпусу проводить  спортивно – виховну й тактичну підготовку хлопців.

Олексій Кривопиша впевнений – нині потрібно якомога більше приділяти уваги національно – патріотичному вихованню молоді. Каже, є багато друзів, однодумців. які воювали разом на фронті й нині допомагають формувати  нове покоління патріотів.