Факт-новини: оперативні сюжети

“Україна без наркотиків”

Featured Video Play Icon

11 грудня в  сквері ім. Попудренка волонтери ЧМГО «Перемога», БО “Чернігівська МЕРЕЖА”, КЗ “ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради зібралися для проведення акції протидії наркотичним речовинам.  Вони разом вирішили замалювати електронні адреси на стінах чернігівських будівель, за якими молодь може дістати наркотики.

Захід проходив за підтримки КП “Муніципальна варта” та управління у справах сім’ї молоді та спорту Чернігівської міської ради, котре й допомогло в придбанні фарби.

«Це, перш за все,  необхідно для суспільства, для пропаганди здорового способу життя. – каже Андрій Дериземля, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР.  –  Ці надписи,  в першу чергу, несуть негатив, загрозу молодому поколінню. Дуже багато було випадків, коли поліція на гарячому  затримувала тих, хто робить ці надписи, закладки. Це не просто надписи, які  паплюжать наше місто. Надписи з’являються на   відремонтованих  фасадах, на нових зупинках.  Це не припустимо».  

З 2016 року у Чернігові волонтери громадської організації «Перемога» спеціально до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом проводили футбольні турніри, учасниками яких були люди, які подолали наркозалежність.  Цього дня вони також долучилися до акції «Україна без наркотиків».

 Учасники акції ознайомилися з переліком адрес, де потрібно буде зафарбовувати такі надписи, розділилися на 10 груп та вирушили на визначені місця. За спільним рішенням були охоплені майже всі мікрорайони міста. За статистикою до Чернігівського центру духовної та соціально-психологічної реабілітації залежних від наркоманії та алкоголізму «Перемога» потрапляє півтора відсотка людей з тих, хто  потребує допомоги від наркозалежності.