НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Сучасні меблі та обладнання: у школі №1 Чернігова відкрили інноваційний кабінет хімії

Featured Video Play Icon

Десятикласниця Емілія поспішає на урок. Сьогодні дівчинка вперше сяде за парту в оновленому кабінеті хімії. Для неї хімія – складний предмет, але Емілія переконана: у такій атмосфері та з сучасним обладнанням, мотивація до вивчення науки значно зросте.

– У порівнянні з іншими кабінетами, я думаю, що і вчителям набагато легше тут працювати, і нам цікавіше просто дивитись та сприймати інформацію через додаткові засоби. Тут дуже приємно проводити час і враження, ніби ми ще ближче до зразка європейських шкіл та кабінетів, – зазначає  учениця  СЗСШ №1 Емілія.

Нову хімічну лабораторію облаштували у Чернігівській школі № 1. Вона допоможе школярам не лише теоретично опановувати точну науку, а й на практиці бачити хімічні процеси та явища.

– Добавляємо NaОН і можемо побачити, що там утворюється синій осад.

Оновлення кабінету тривало майже два місяці і завершилося цього тижня. За словами педагогів, у новенькій лабораторії проводитимуться не лише уроки, а і профорієнтаційна робота для дітей, які хочуть пов’язати своє майбутнє з цим предметом.

– Якщо говорити мовою дітей, то «Вау». Так, вони кажуть «вау», їм дуже сподобалося, вони вже питали, коли ми вже підемо в кабінет хімії новий, і дійсно їм подобається. Хочеться вірити в те, що в майбутньому такі кабінети не будуть для нас новинкою, а це буде реальність. Не тільки кабінет хімії, а фізики, біології та будь-яка інша аудиторія навчальна. Хочеться, щоб у майбутньому виглядала саме так, як зараз у цей новий кабінет, – розповіла вчителька хімії СЗСШ №1 Юлія Сидоренко.

Сучасні парти та стільці, необхідне хімічне обладнання та мультимедійна техніка — результат партнерства управління освіти Чернігівської міської ради та міжнародної організації Lions International Ukraine. Ремонтні роботи виконали за рахунок міського бюджету.

Ми мали якісь певні реактиви, ми мали ту ж саму дошку, але на сьогодні ми маємо витяжну шафу, ми маємо демонстраційний стіл, ми маємо гарну смарт дошку з комп’ютером, величезну кількість реактивів, які дадуть можливість, ще раз повторюю, не тільки теоретично пізнавати хімію, а ще і практично виконувати масу найрізноманітніших цікавих дослідів, – підкреслила вчителька хімії СЗСШ №1.

Сучасне матеріально-технічне забезпечення майбутніх ліцеїв Чернігова — один із пріоритетів, кажуть в управлінні освіти, адже в місті триває реформа старшої профільної школи. В рамках співпраці з міжнародними партнерами оновити кабінет хімії планують і у 22-му ліцеї міста. Вартість обладнання обох хімічних лабораторій становить 1,2 мільйони гривень.