ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Учні однієї зі шкіл Чернігова отримали допомогу від нідерландських партнерів

Featured Video Play Icon

Вихованці Чернігівського колегіуму №11 одержали сучасне шкільне обладнання від нідерландських благодійників. Відтепер дітлахи навчатимуться за новими партами, а спеціальні регульовані стільці допоможуть учням зберегти здорову поставу. Навесні 2023-го року представники фонду «Метадідомі» вперше відвідали цей навчальний заклад аби подарувати школярам літературу  та солодощі. Після минулого візиту міжнародні партнери продовжили співпрацювати з депутаткою міськради Юлією Дарницькою. 

– Ми отримали від моїх партнерів з Нідерландів меблі для школи, для бомбосховища. Ми вже з ними бачилися тут, вони привозили подаруночки для дітей і  зараз ми працювали з ним над тим, щоб забезпечити діток класними меблями, і тому сьогодні близько чотирьохсот комплектів для діток у школі будуть нові, – розповіла депутатка ЧМР Юлія Дарницька.

Як зазначає директорка Чернігівського колегіуму №11 Світлана Рубан, парти та стільці розподілять зважаючи на нагальні потреби.

– Тут є стільчики і столи, які ми будемо використовувати не тільки для укриттів, а і для класних кімнат. Для класних кімнат іноземної мови, для безпеки життєдіяльності, заклади освіти завжди потребують допомоги, а особливо сьогодні, – зауважила директорка Чернігівського колегіуму №11 Світлана Рубан.

Внаслідок ворожих обстрілів навесні минулого року в Чернігові постраждало 27 шкіл. Серед них й одинадцятий колегіум. Аби підготувати освітній заклад до нового навчального року, тут відновили декілька класів, а також протягом літа відремонтували три укриття.  Одне з них призначене для наймолодших учнів, саме там і встановлять нові парти та стільці. За словами Юлії Дарницької, з іншими школами також триває активна співпраця.

– І таких шкіл не одна, звісно, в Чернігові, ми також співпрацюємо з декількома іншими школами, ми з моїми партнерами організовували куточки дозвілля, де дітки в перерві, якщо вони проводять час в бомбосховищах вони можуть прийти, погратися, бо там килими, пуфи, настільні ігри, кожна школа — це індивідуальна ситуація, але, впевнена, що це можливо, – підкреслила депутатка  ЧМР Юлія Дарницька.

Перемовини з європейськими благодійниками тривають. Школи міста Чернігова і надалі отримуватимуть міжнародну підтримку. Зокрема, у 11-му колегіумі сподіваються, що  невдовзі у них з’явиться нова комп’ютерна техніка.