Факт-новини: оперативні сюжети

Учні чернігівських шкіл повернулися за парти

Featured Video Play Icon

  Замість уроків у зумі – знову сіли за парти. В понеділок, 15 листопада чернігівські школи повернулися до звичного режиму роботи, проте не всі.

За словами Олени Горної, наявність “зелених сертифікатів” дозволила педагогам повернутися на свої робочі місця. За їх відсутності педагогів відстороняють від викладання без збереження заробітної плати. Вчителі, які отримали 1 дозу вакцинації мають право навчати дітей дистанційно.

В чернігівській школі №1 на сьогоднішній день 2 початкових класи знаходяться на самоізоляції та заклад працює у звичному режимі. Як пояснила керівниця Ольга Шелест, аби вийти на очну форму навчання, 8 працівників довелося відсторонити від роботи.

Вчителька німецької мови Алла Ерліх наголошує – для дітей очна форма навчання дуже важлива, адже темний екран – це своєрідний бар’єр між вчителем та учнем.

І хоча в умовах карантину навчальні заклади працюють вже не вперше, в управлінні освіти наголошують на дотриманні базових протиепідемічних правил, адже від цього залежить здоров’я учнів і педагогічного колективу.