НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У центрі Чернігова підняли олімпійський прапор

Featured Video Play Icon

23 липня у Токіо стартувала найграндіозніша спортивна подія чотириріччя – XXXII Олімпійські ігри. На підтримку української збірної у Чернігові на Красній площі підняли Олімпійський прапор. На урочистості зібралися спортсмени, посадовці, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Ігри мали відбутися у минулому році, але через пандемію Олімпіаду довелося перенести. Для того, аби зберегти традицію чотириріччя, назву вирішили залишити “Олімпіада 2020”. У програмі – 33 види спорту, в яких розіграють 339 комплектів нагород. Ігри в Токіо для чернігівської титулованої спортсменки Олени Костевич вже п’яті в її кар’єрі. Саме вона сьогодні одна з тих, хто у Токіо буде нести прапор.

У церемонії підняття прапору взяли участь чернігівські олімпійці Ольга Бібік та Дмитро Митрофанов. У 2016 році в Ріо-де-Жанейро вони захищали спортивну честь України. Здобутий тоді досвід є безцінним для них.

Боксер Дмитро Митрофанов на сьогодні є діючим спортсменом. Легкоатлетка Ольга Бібік завершила свою спортивну кар’єру. У складі жіночої естафетної команди вона посіла п’яте місце.

Через пандемію цьогоріч Олімпійські ігри проходитимуть без глядачів. Для фанатів, які цікавляться кульовою стрільбою, у клубі за місцем проживання “Юність”, на Рокосовського 14, з третьої ночі 25, 27 та 30 липня будуть транслюватися прямі включення з виступів нашої землячки Олени Костевич. Олімпіада в Токіо завершиться 8 серпня, а далі в Ріо-де-Жанейро стартують XVI літні Паралімпійські ігри.