НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У місті спостерігається зростання захворюваності на COVID-19

Featured Video Play Icon

У Чернігові кількість захворілих на Ковід -19, у порівнянні з минулим тижнем, збільшилася. Про це повідомив 3 серпня на щотижневій нараді у муніципалітеті генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар.

У зв’язку зі спекою, містяни розслабилися, не вдягають масок та нехтують дистанцією, що є ймовірною причиною збільшення показників захворюваності, каже Владислав Атрошенко. Чернігівцям потрібно стати більш відповідальними та потурбуватися, перш за все, за власне здоров’я.

Подолати хворобу або зробити її перебіг легшим допоможе вакцинація, переконують медики. У Чернігові триває кампанія з масового щеплення проти коронавірусу. Наразі імунізовано 50173 чернігівців, першу дозу отримали понад 34 тисячі осіб, другу – понад 16 тисяч. Щеплять вакцинами Корнавак, Модерна та Пфайзер. У зв’язку з невеликою явкою бажаючих приходити на щеплення, кількість тимчасових центрів масової вакцинації цього тижня зменшили, повідомив Владислав Кухар.

Також працюють мобільні бригади, які виїжджають в трудові колективи, та кабінети щеплення в поліклініках. У медичних закладах наразі провели 8810 щеплень, мобільні бригади вакцинували 21038 осіб, тимчасові центри – 20325 людей.

Очільник Чернігова наголосив, що коронавірус продовжує бути викликом для всього світу. Штам «Дельта», поширення якого невдовзі очікують, можливо, буде не останнім. Тому проведення вакцинації є дуже важливим.

Абсолютно всі вакцини, якими проводять щеплення у Чернігові, є активними і проти очікуваної «Дельти», констатують медики. Прогнозовано, після вакцинації 40 відсотків людей взагалі не повинні хворіти, 60 % – мають гарантії того, що перебіг захворювання у разі інфікування, пройде без ускладнень і госпіталізації.