ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У місті посилять контроль за стихійною торгівлею і паркуванням на зелених зонах

Featured Video Play Icon

Попри війну, не допустити перетворення Чернігова на районний центр 90-их років і посилити контроль за стихійною торгівлею, паркуванням на зелених зонах та рекламою на вулицях. Відповідне доручення виконуючий обов’язки очільника міста дав керівнику муніципальної варти на щотижневій нараді. Так, за словами Олександра Ломако проблеми з безладним паркуванням є, до прикладу, у Ялівщині поблизу ТРЦ та біля Десни в районі Придеснянського, і з весною та приходом тепла таких випадків більшатиме. А це питання як зовнішнього вигляду міста, так і порядку та комфорту його мешканців.

Це ну жах як на річки в 90-их роках виїжджали люди на всіх машинах, які єсть, ну тобто у нас раніше цього не було, це контролювалося. Звичайно, люди намагаються проїхати чи запаркуватися, але треба і патрульна поліція щоб працювала. Налагодьте робочий контакт і зробіть на цих вихідних, на наступних вихідних такі рейди обов’язкові по місцях такої стихійної парковки. В першу чергу, це проїзд на Золотий пляж, Ялівщина, ну, подивіться ще, які місця, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Те ж стосується і стихійних торговельних палаток, що з’являються зокрема в центральній частині та на основних артеріях міста. Зважаючи на складну ситуацію в економіці, а відтак і в бізнесу та людей, нині вимога – дотримуватися хоча б “червоних ліній” правил благоустрою. І там, де вони порушуються, без приписів але пропонувати людям знайти альтернативне місце й оформити його згідно з вимогами.

– Наша задача – не допускати перетворення Чернігова на районний центр 90-их років. Будь ласка, особистий контроль: щодня проїжджати місто, спілкуватися з людьми, не прибирати їх там безмовно, спілкуватися, але не допускати в жодному разі активізації цієї стихійної торгівлі, – зауважив Олександр Ломако.

 Крім того, в.о. міського голови доручив звернутися до власників рекламних носіїв, аби ті привели до ладу свої білборди та щити на зупинках, бо ті, що обідрані, псують вигляд вулиць. А також порушив питання туалетів у дворах багатоповерхівок, які люди викопували і облаштовували в період бойових дій і які не чіпали впродовж зими через ризики блекауту.

– Зараз ходиш, воно виглядає ну не для обласного центру 2023-го року. Можливо найкращий варіант в тих адресах визначитися провести якісь збори жильців, хай жильці визначаються – вони їх робили самостійно, якщо буде рішення їх прибрати, то ну треба прибирать, – підкреслив в.о. Чернігівського міського голови.

Як зазначив очільник профільного управління, займатимуться цим житлові організації. Нині ж всі комунальні служби активно працюють кожен над своєю зоною відповідальності, аби в рамках місячника з благоустрою до Великодня максимально прибрати місто після зими. Стартувала гаряча пора і для “Зеленбуду” – впорядковують газони, квітники та висаджують дерева. Минулого тижня сформували алею з 60 лип на Захисників України.

Це дорослі дерева вже, їм більше восьми років, висота 4,5 метри і вище, і в обхваті стовбура вони у нас йдуть 18-20 см. На майбутнє ще плануємо 20-25 завезти дерева. Придбали ми їх під Києвом, ближче Білої Церкви це є садовий центр, який займається саме підросткою цих дерев, які довгий час знаходяться у них на території, вони пересаджуються раз у два роки для того, щоб сформувалась коренева система, поливається, обробляються і формуються крони, – повідомив директор КП “Зеленбуд” Віталій Морський.

Як повідомив керівник КП, вони якісні і добре приживаються. Загалом цьогоріч місто планує висадити до 300-от нових дерев.