Новини

У міській раді роз’яснили прийняте депутатами рішення щодо земельної ділянки в Ялівщині

Сьогодні, 23 грудня, на сесії Чернігівської міської ради розглядалося питання виключно про впорядкування ділянки площею 3,5 га, що потрібно зробити відповідно до вимог законодавства. Це рішення було погоджено депутатами і жодного іншого, яке б передбачало її забудову, відчуження чи будь-які інші дії не розглядалося. 

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Дивіться також: У мерії хочуть впорядкувати земельну ділянку під будівлею колишнього центру туризму в Ялівщині

Рішення, прийняте обранцями, потрібне для того, аби Фонд комунального майна Чернігівської міської ради, на балансі якого і перебуває ця ділянка, міг розробити проєкт землеустрою. Адже кожен об’єкт нерухомого майна (а такі є на ділянці про яку йде мова) повинен мати сформовану земельну ділянку для обслуговування даного об’єкту. Якої б він не був форми власності: комунальної, державної, приватної. Має бути сформована земельна ділянка і зареєстрована в державному земельному кадастрі

Ця ділянка, як знаходилися на балансі Фонду комунального майна Чернігівської міської ради, так і залишатиметься там після прийнятого депутатами рішення. 

Повідомлення про те, що депутати надали дозвіл на забудову є маніпулятивними, такими, що не відповідають дійсності і спрямовані на збурення настроїв суспільства. 

Жителів Чернігова просять не реагувати на маніпулятивні повідомлення, які зараз з’являються в соціальних мережах та на різних електронних майданчиках з інформацією про “надання дозволу на забудову ділянки, що знаходиться в Ялівщині”.