Факт-новини: оперативні сюжети

У мерії хочуть впорядкувати земельну ділянку під будівлею колишнього центру туризму в Ялівщині

Featured Video Play Icon

Місто готується до останнього у цьому році грудневого засідання сесії, на порядку якого – встановлення нового партнерства між містами, допомога військовим частинам, зміни до цільових програм і поточні до бюджету, блок земельних та інші. Переважно, технічні. Серед тих, на яких зупинилися члени постійної комісії з питань комунальної власності, бюджету та фінансів – впорядкування земельної ділянки під будівлею колишнього центру дитячо-юнацького туризму в Ялівщині відповідно до вимог законодавства, а саме надання фонду комунального майна міста, на балансі якого і перебуває цей об’єкт, дозволу на розробку по ній проєкту землеустрою.

 –Кожен об’єкт нерухомого майна, який є, він повинен мати сформовану земельну ділянку для обслуговування даного об’єкту. Якої би він не був форми власності: чи комунальна, чи державна, чи приватна, але повинна бути земельна ділянка сформована, зареєстрована в державному земельному кадастрі, – зазначив начальник управління земельних ресурсів ЧМР Василь Дмитренко.

Як пояснив профільний керівник, у листопаді минулого року депутати надали дозвіл фонду комунального майна розробити даний проєкт і зареєструвати земельну ділянку орієнтовною площею 3,5 га для обслуговування приміщення центру як об’єкту громадської забудови. Однак, до державного земельного кадастру було внесено обмеження у користуванні всією земельною ділянкою РЛП Ялівщина, яке не визначає меж, але несе інформаційний характер, що ця локація відноситься до парку. Відтак, виконати рішення в попередньому варіанті неможливо, каже Василь Дмитренко. А так як на цій ділянці є об’єкти комунального майна, які потребують обслуговування, то необхідно належним чином оформити цю ділянку. Для цього потрібно внести зміни в частині цільового призначення території – для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення.

В проєкті рішення є пункт про скасування того рішення і даємо нове рішення для об’єктів рекреаційного призначення, що буде забезпечувати і те, що внесені відомості до державного земельного кадастру про обмеження, і можливість використовувати дану земельну ділянку для обслуговування об’єкту, який знаходиться в комунальній власності міста, – пояснив Василь Дмитренко.

Додамо, що далі питання розглядатимуть депутати на інших профільних комісіях, а остаточне рішення ухвалюватиметься в сесійній залі на пленарному засіданні.