Новини

У дитячих садках Чернігова тривають відновлювальні роботи

У дитячих садках області,  які були пошкоджені внаслідок бойових дій, тривають відновлювальні роботи. Зокрема, у Чернігові ремонтують 6 закладів, ще 3 – у Ніжині, селах Дмитрівка та Слабін, повідомляють у Чернігівській ОВА.

Дивіться також: Навчання в умовах війни: освітян Чернігова проходять курси домедичної допомоги

Активна фаза будівництва на сьогодні — в садочках № 64 та № 57. Нині в садках  демонтують пошкоджені дерев’яні вікна, замінюють їх на металопластикові. Паралельно ремонтують віконні відкоси та встановлюють підвіконники.

Загальна кошторисна вартість на двох об’єктах складає 6,5 мільйона гривень. Роботи планують завершити до 8 серпня.

На відновлення понівеченої інфраструктури в області з резервного фонду держбюджету виділили 250 мільйонів гривень. Частина з цих коштів використовується для відбудови освітніх закладів.

— У нашому садочку до війни виховувалось 204 дитини. Під обстріли потрапили школи, які поруч, і наш садочок також зазнав ушкоджень. Всі вікна були вибиті. По стінах були тріщини. Ми робили опитування – багато дітей планує повернутись в рідні стіни. Ще залишилось косметичний ремонт і чекаємо на вихованців, — зазначила завідувачка Чернігівського дошкільного навчального закладу №57 Лариса Лавриненко.