Факт-новини: оперативні сюжети

Перший кандидат подав свої документи до ЦВК

Featured Video Play Icon

Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако подав документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації на участь у проміжних виборах народного депутата України по 206-му округу. Він зробив це першим з потенційних кандидатів. Підтримати Олександра Ломако під стіни ЦВК приїхали колеги та однопартійці.

Додамо, 4 лютого з’їзд партії “УДАР Віталія Кличка” висунув кандидата у депутати Верховної Ради по 206 округу – голову Чернігівської обласної організації партії “УДАР”, секретаря Чернігівської міськради Олександра Ломако. Перед тим у січні у Чернігові відбувся форум на якому Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та голови громад висунули свого єдлиного кандидата на проміжні вибори, що мають відбутися 27 березня.

Згідно з календарним планом організації виборів, політичні партії мають до 14 лютого включно визначитися зі своїми кандидатами, для самовисуванців цей термін завершується 24 лютого. Комісія ухвалює рішення про реєстрацію кандидата не пізніше, ніж на 5-ий день з дня прийому документів.

Розпочинати агітацію кандидат може наступного дня після реєстрації, а протягом 10 днів після реєстрації має відкрити рахунок свого виборчого фонду.

27 березня — день голосування. Офіційні результати виборів ЦВК має встановити не пізніше 11 квітня.