Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові змагалися лучники зі всієї України

Featured Video Play Icon

96 кращих лучників зі всієї України зібралися в Чернігові аби позмагатися за першість та можливість брати участь у Чемпіонаті світу зі стрільби з луку. Всеукраїнські змагання «Кубок Сіверщини» проходили на базі спорткомплексу «Хімік» серед юніорів та кадетів з 10 областей. Від перемоги учасників відділяли лише три влучних постріли.

У цей же день по завершенню «Кубку Сіверщини» стартував Чемпіонат України серед кадетів, який стане остаточним відбірковим туром до Чемпіонату світу, що відбудеться у Вроцлаві 9 серпня.

Юніори стріляли на дистанції 70 метрів, кадети – 60. 18 –річна Варвара Ілляш присвятила даному виду спорту 5 років. Сьогодні вона влучно стріляє у ціль та майстерно володіє луком. Спортсменка перемогла у своїй віковій категорії, тому вже відібрана на Чемпіонат світу і наразі активно до нього готується.

Варвара розповідає, що змагання були важкими через спеку, але це не завадило їй здолати суперників. Стрільбу з луку призерка вважає цілком безпечною, адже спортсмени скрізь захищені від поранень.

Призери змагань окрім, кубків, медалей та грамот отримали також грошову винагороду у розмірі 1000, 600 та 400 грн.