НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Новий опалювальний сезон у Чернігові під загрозою зриву

Featured Video Play Icon

Чернігівська ТЕЦ зупинила виробництво електричної енергії.  Ця стара машина збудована ще  за часів радянського союзу в умовах вільного ринку виявилася недієздатною. Крім цього наступний опалювальний сезон  у Чернігові опинився під загрозою. Цю проблему озвучили на ранковій нараді у муніципалітеті.

 З 2001 року комунальне майно – Чернігівська ТЕЦ, передана в оренду компанії ” Технова”.  Угода підписана попереднім очільником міста діє  до 2023 року. За цей час модернізації станція не зазнала , навпаки її амортизація зростала і наразі цей “запорожець” не може їхати як ” мерседес”. 

Проблема ринку енергогенерації дуже серйозна і міська влада не має права на неї впливати. При собівартості кВт електроенергії на ТЕЦ 1.40 – 1.50 грн. і ринковій ціні у 20-70 копійок, компанія працює собі у збиток, втрачаючи за добу до мільйона гривень. На думку міського голови Владислава Атрошенка, необхідне державне регулювання. Він особисто звернувся до  силових структур  аби вони вивчили угоди , які пропонують підписати  теплопостачальникам у новому опалювальному сезоні.

Відразу після наради міський голова поїхав на ТЕЦ аби зустрітися з колективом підприємства. Люди хвилюються адже під загрозою не лише їх робочі міста, а й опалювальний сезон у Чернігові.

Сьогодні розглядається питання подальшої долі Чернігівської ТЕЦ. Нагадаємо, угода оренди діє до 2023 року. У разі її дострокового розірвання підприємство перейде в комунальну власність. Міський  голова акцентував , що за будь- яких умов , колектив буде працювати. Чернігів та його мешканці без тепла не залишаться. Але ситуація потребує  термінового державного врегулювання.