ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові збільшився показник захворюваності на COVID

Featured Video Play Icon

 Індикаторний показник  за два тижні у Чернігові зріс з 360 до 378 хворих. Збільшилася і середньодобова захворюваність – 27 проти 26 випадків за минулий тиждень. Про це повідомила на ранковій нараді в муніципалітеті заступниця начальника управління  охорони здоров’я ЧМР Ольга Малець. Кількість хворих, які перебувають у лікарнях, залишається на тому ж рівні – 124 пацієнти.

«Дещо  позитивна динаміка щодо забезпечення кисневими точками. Збільшилась кількість ліжок, підведених до кисню. Було 266 ліжок, зараз 324. Це за рахунок концентраторів і підведення стаціонарних точок. Збільшилася кількість осіб, які перебувають на кисневій підтримці до 75. 72 – на кисні, 3 на ШВЛ», – повідомила Ольга Малець.

Медиків насторожує ситуація, яка склалася в західних і центральних областях України. Адже перші хвилі пандемії торік також прийшли з цих регіонів. В Івано-Франківській і Чернівецькій областях введені карантинні заходи, притаманні “червоній” зоні. Ліжка заповнені, велике навантаження на медиків, не вистачає персоналу, там вже розгортаються військово-польові шпиталі.  

«В цілому по Україні  кількість тих, хто захворів  за добу перевищує кількість тих, хто одужав. До цього була динаміка навпаки», – зауважила О.Малець.

« Ми можемо здогадуватися, що  ситуація в західних областях – це наслідок гарно проведених новорічних свят. Це факт нехтування правил безпеки, карантинними заходами», – підбив підсумок Владислав Атрошенко. 

Міський голова дав доручення провести засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки і посилити контроль за дотриманням заходів безпеки з боку Муніципальної варти, поліції та інших контролюючих служб.

Як повідомив начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура, заклади освіти працюють в штатному режимі. У школах станом на 22 лютого  були відсутні  за різних причин 16% учнів, 10% – через хворобу. Садочки  відвідує всього 60% дітей, хоча хворіють 3%.