ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові запрацювали пришкільні табори: як привітали дітей з початком канікул?

Featured Video Play Icon

Ранок 3-го червня у вихованців Чернігівського навчально–реабілітаційного центру №2 почався з сюрпризів. Дітей зустрічали оплесками, піснями та танцями. Цього понеділка у них стартував пришкільний літній табір. Порадували малечу і  благодійники фонду “Іскра Добра” разом із чернігівськими рестораторами. До закладу привезли понад 100 піц із різними начинками, аби у перші дні літа привітати учнів та учениць із початком довгоочікуваних канікул. До ініціативи жваво долучалися містяни, які купували італійську випічку на свій родинний стіл та паралельно донатили на смаколики для дітей із особливими освітніми потребами.

Сьогодні кожен учасник табору він отримає піцу з побажаннями від наших чернігівців. Кожна піца з побажаннями миру, добра, здоров’я ,щастя, дружби, всього, що потрібно дітям у такій незвичайний час, – зазначила директорка Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2 Регіна Гусак.

Усі бажаючі могли придбати будь-яку піцу  і залишити її підвішеною, тобто це давало нам змогу підготувати всі піци в один час, вручити сьогодні діткам і подарувати, – розповіла адміністраторка ресторану Ярослава.

Навчально-реабілітаційний центр почав співпрацювати із благодійниками ще влітку 2022-го, коли місто оговтувалося після активних бойових дій. Тоді і започаткували традицію щорічного частування піцою вихованців закладу. Директорка Регіна Гусак каже, що навіть попри всі труднощі війни діти мають одержувати позитивні емоції і здобувати корисні навички, які знадобляться у дорослому житті. Відтак під час роботи табору на вихованців чекає розклад наповнений цікавими заходами.

У нас ще будуть різні благодійні організації і прийдуть психологи до нас, будуть займатися з дітками. Ну і також у нас кожен день  насичений різними активностями, є навіть “garden” терапія. У  нас є теплиця, ми там уже посіяли різні смачні редиски, огірки і будемо таким чином ще і вирощувати зелень, і овочі самі для себе разом з дітками, – підкреслила Регіна Гусак.

Додамо, у чернігівських закладах загальної середньої освіти літні табори працюватимуть із 3-го по 21-червня. Цього року їх відвідують понад 4 тисячі школярів.