Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відкрили станцію екстреної медичної допомоги

Featured Video Play Icon

Напередодні нового року у Чернігові урочисто відкрили станцію екстреної медичної допомоги, розпочав свою роботу єдиний в регіоні навчально-тренувальний центр симуляційної медицини. Тут лікарі та працівники екстрених служб області, тренуючись на манекенах, відпрацьовуватимуть та вдосконалюватимуть вміння і навички з проведення реанімаційних заходів та інших медичних процедур різного рівня складності.

Придбали 20 сучасних манекенів, серед яких є і декілька дитячих. Прототипи людей оснащені кнопками і перемикачами, які, відповідно до сценарію, відтворюють звукові сигнали і по-різному реагують на ті чи інші дії. Наприклад, манекен може почати кричати, або навіть припинити подавати ознаки життя. Спеціально навчені фахівці продемонстрували принципи роботи манекенів.

Особливо пишаються у закладі манекеном для відпрацювання пологів та надання допомоги новонародженим.

Привітала медичних працівників з відкриттям оновленого закладу і відділенням симуляційної медицини і перша заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як, яка завітала до Чернігова з нагоди такої події. Отримав обласний заклад і 8 санітарних автомобілів, оснащених всім необхідним устаткуванням. Автотранспорт придбано за кошти НСЗУ, загальна вартість яких становить понад 20 мільйонів гривень. На даний час для сталої роботи закладу необхідно додатково ще близько 80 таких одиниць на всю область, 25 з них вже найближчим часом надійдуть до центру, зазначила Ірина Садов’як.