Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відбувся волейбольний турнір пам’яті Героїв Чорнобиля: хто виборов перемогу?

Featured Video Play Icon

Це заводить. Такого азарту ми навіть не маємо в суперлізі. Мене заряджає така атмосфера. Хоч самому роздягайся і ставай на площадку, – зазначив голова Чернігівської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Анатолій Лігун.

У традиційних волейбольних баталіях, присвячених пам’яті героїв Чорнобиля, брали участь вісім юнацьких команд з Прилук, Корюківки, Ічні, Бахмача, Семенівки, Любеча. Обласний центр представляли вихованці ДЮСШ “Чернігів” та КПНЗ №2. Турнір серед юнаків 2006 року і молодше проходив на базі ліцею №32. Ігри були захоплюючими та напруженими. Жодна з команд не хотіла поступатися.

-Оплески. Усі вболівають один за іншого. Якщо взяти Семенівський район. Там кожен день обстрілюють. Всерівно команда приїхала.Вони в гарному настрої, гарний потенціал у них і дуже заряджені перемагати, – розповіла головна суддя турніру Ганна Костюк.

Роки праці тренерів Семенівської команди дають гарні результати. Юні волейболісти достойно зіграли усі матчі турніру і зайняли 4-те місце.

-Спорт – це єдина така ізюмінка, за яку можна чиплятися повноцінно. Часи скрутні настали і займатися важко і небезпечно, тому ми знаходимо можливість убезпечити дітей і тренерів, щоб тримати їх в тонусі. Якщо дитина хоче,то результат буде. Тому ростемо. Команда росте. Сподіваємось, що з них будуть гарні люди і спортсмени, – підкреслив тренер ВК Семенівка Сергій Ложковий.

Турнір пам’яті героїв Чорнобиля проводився в п’ятнадцяте. Його започаткувала обласна організація “Союз Чорнобиль України” спільно з управлінням сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради. Мета змагань – пропаганда спорту та подвигу ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС.

-Дуже гарно, що спортсмени теж піклуються про світові проблеми. Дуже класно, що спорт підтримує це, – говорить учасник турніру Олександр.

-Це дуже важливо, щоб діти розуміли, наскільки важливо сьогодні їм бути по-перше, готовими фізично, морально і готові, як кажуть, розумом своїм, – зауважує Анатолій Лігун.

Кожен спортсмен намагався показати себе якомога краще, адже з учасників турніру буде сформована нова команда обласного рівня для участі в чемпіонаті України. За підсумками змагань перемогу виборола команда ДЮСШ “Чернігів”, другими були прилучани і третє місце у волейболістів з Бахмача.