НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відбувся чемпіонат з художньої гімнастики «Зимова казка»

Featured Video Play Icon

У спортивному залі Чернігівської школи №19 чути дитячий сміх, звуки новорічної музики та оплески глядачів. Тут влаштували чемпіонат “Зимова казка” для художніх гімнасток ДЮСШ “Чернігів”. Дівчата змагалися, брали участь в естафетах, танцювали під улюблені пісні та приймали у себе в гостях доброго чарівника — Святого Миколая, який дарував їм смаколики та допомагав здійснювати найзаповітніші бажання. У новому році гімнастки мріюють досягти значних висот та реалізувати професійні цілі, а тому щодня наполегливо тренуються.

Ми готуємось до чемпіонатів України, чемпіонатів області. Найголовніша наша ціль – це чемпіонат України. Кожен день ми складаємо групові вправи, індивідуальні, відпрацьовуємо їх і їздимо на змагання, – розповіла гімнастка Софія.

Будівля 19-ї школи під час облоги міста у лютому-березні 2022 року опинилася під прицільним вогнем рашистів. 12 ворожих ударів, 4 з яких – прямі, призвели до масштабних руйнувань. За словами тренерки з художньої гімнастики Юлії Бориско, тоді у місті лишилися тільки дві її вихованки. Тож після деблокади Чернігова довелося поступово відновлювати раніше набуті результати. Попри всі пережиті складнощі зараз чернігівські юніори посідають 5-те місце серед усіх команд України.

Повернулися гімнастки,  тренери в наше місто, і ми піднімали цей вид спорту. Наша школа була разбомблена, потім був ремонт великий цілий рік, але ми всі трималися, тренувалися і цього року ми досягли таких значних результатів. Знайшли нам зали і ми рік без залів, по різним куточкам міста займалися, але всі витримали.  Були дійсно такими спортсменами,  і всі хотіли щоби були досягнення,  і зараз ми повернулися в наш цей прекрасний зал у нашій 19-й  школі, – зазначила заслужена тренерка України з художньої гімнастики Юлія Бориско.

Розвиток художньої гімнастики на теренах Чернігова не зупиняється. Цьогоріч з’явилося чимало дітей, які захотіли пов’язати своє життя з цим видом спорту. Зазвичай свої перші заняття малеча розпочинає у 4 роки. А найдосвідченіші гімнастки  у старших групах готуються до того, аби здобути звання майстра спорту України. Тож на чемпіонаті юних спортсменок не лише вітали з прийдешніми святами, а й підбивали підсумки поточного року.

Сьогодні у прикордонній області десятки тисяч дітей продовжують тут проживати разом зі своїми батьками. Ми не можемо у дітей забрати дитинство, але ми дорослі можемо, сприяти їхньому навчанню,  розвитку їхніх можливостей – це дуже важливо.  Тому що дитинство не можна зупинити ,його не можна повернути, його не можна надолужити, дуже важливо щоб такі заходи відбувалися, дуже важливо щоб працювали спортивні секції, – розповіла голова Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області Ніна Лемеш.

Наприкінці заходу дівчата одержали нагороди за свої професійні здобутки.  Поряд зі змаганнями тривала і виставка дитячих новорічних малюнків для воїнів ЗСУ. Аби якомога швидше наблизити перемогу України у 19-й школі збирали і донати. Невдовзі все це поїде на фронт до наших захисників.