ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові створять дорадчу раду для розподілу допомоги воїнам

Featured Video Play Icon

Захищає наших і вбиває ворога — це пріоритет номер один, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Систематизувати та розставити пріоритети аби ефективно закривати запити військових та їхніх частин. У Чернігові створять дорадчу раду із представниками волонтерських організацій, яка визначатиме першочергові напрямки допомоги воїнам. Як розповів виконувач обов’язків очільника Чернігова, до них надходять численні прохання – від вирішення господарських питань до придбання зброї, але розрахунок йде лише на обмежений бюджет громади.

Ми розуміємо, що таким темпом у нас дуже швидко закінчаться гроші, треба робити пріоритизацію. Пріоритизація може бути наступна, це по військовим частинам, у яких служить велика кількість чернігівців. Ми ж не можемо всім допомагати — це державна функція. Тобто, це наша ТРО і все що туди входить, це наша 1-ша танкова. Це всі військові частини, які на території Чернігівської області, – сказав Олександр Ломако.

У пріоритеті закупівель на ЗСУ Ломако назвав дрони, тепловізори, системи радіоелектронної боротьби та засобів індивідуального захисту, а відтак усього, що допомагає зберегти найцінніше — життя та дійсно наближає Перемогу. Проведені тендерні закупівлі висвітлюватимуть на сайті Чернігівської міської ради. За посиланнями можна буде детально ознайомитися із кожним напрямом допомоги.

У нас учора відбувся тендер на РЕБ, треба щоби було посилання. На пікапи ми провели вже тендер, комунальне підприємство на сесії вже передали там. Три підприємства вже передали. Було посилання, щоб у нас в одному розділі було систематизовано все, – пояснив Олександр Ломако.

Чернігів вдячний кожному, хто бореться за нашу свободу й незалежність. І пам’ятає кожного, чиє життя обірвала росія. Днями минає півроку з трагічних подій у самому центрі міста. 19 серпня 2023-го, унаслідок ракетної атаки ворога по будівлі драмтеатру, семеро людей загинуло, понад 200 — постраждали. Принагідно, під час розширеної наради Ломако ініціював проведення в Катерининській церкві панахиди.

Ми не маємо забувати про ці всі злочини, про наших людей, які втратили життя від російської агресії. Пам’ять, вона має жити й ми маємо демонструвати як громада чернігівцям підтримку в ці тяжкі миті, – підкреслив Олександр Ломако.

Позиція громади спільна – ми пам’ятаємо жертв цієї страшної трагедії і не забудемо всі злочини російського агресора і людей, які втратили життя в блокадному Чернігові і захищаючи територіальну цілісність України.