ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові стартував конкурс «Книга року»: організатори передбачили нові номінації

Featured Video Play Icon

Лише місяць минув відтоді, як у Чернігові визначили найкращих письменників 2021 року, а конкурс «Книга року» вже оголосив новий прийом заявок. До нього допущені книжки, видані у 2022-му, а також рукописи, які поки не публікувалися.

-Понад 20 років він проводиться, і кожного року він проходив, навіть незважаючи на важкі часи. І під час ковіду ми його проводили, підбивали підсумки, і навіть зараз, коли розпочалася війна, конкурс був проведений, були підбиті підсумки, – розповіла бібліотекарка Олена Терещенко.

Окрім звичних прози, поезії, науково-популярної літератури та публіцистики, цього разу організатори конкурсу запровадили дві нові номінації – «Відкриття року» для авторів-дебютантів, а також «Майбутня книга» для рукописів.

-Це пов’язано з тим, що зараз у нас досить складний час, і для книговидання в тому числі. Рукопис може бути дуже талановитим, але автор не має коштів його видати як книгу, саме тому була запроваджена ця номінація – можливо, книговидавці звернуть увагу на переможців цієї номінації і запросять до друку, – зазначила Олена Терещенко.

Наразі для конкурсу свої книжки надіслали вже троє авторів. Важливим критерієм участі є те, що або самі письменники мають бути родом з Чернігівщини, або їхні твори присвячені їй.

-Це чернігівських журналістів збірка «Чернігів у вогні», також ще одна книжка, присвячена війні, чернігівської журналістки Олени Лазун, і буквально щойно надійшла книжка, це Віталій Медвідь, це «коронаційний» автор, і він також надіслав свою книгу, – повідомила Олена Терещенко, бібліотекарка.

Книги та рукописи прийматимуть до 31 травня, а оголошення переможців планують на День міста.