ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові стартувала військово-патріотична гра «Сокіл-Джура»

Featured Video Play Icon

3 травня в Чернігові відбувся міський етап військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура», який проходив у школі №30. У цей день за перемогу змагався 31 рій — команди учнів та учениць із 25 шкіл міста.

– За весь день команди мають пройти всі етапи змагань. Це буде конкурс впоряд, фізична підготовка — теренова гра, військові конкурси для старшої вікової категорії, також туризм і домедична, яка має назву рятівник, – розповідає педагогиня-організаторка школи № 30 Наталія Бурдюг.

Школярі рухалися станціями послідовно. Вони розташовувалися як на території школи, так і за її межами. Суддя конкурсу строю та пісні Владислав Голуб цьогоріч очікує на найкращі результати.

– Судячи з того, як ми наблюдаємо як діти готуються до кожного конкурсу, вони підходять відповідально. Будуть у команд перевірятись зовнішній вигляд рою, назва рою та стройова підготовка, повороти на місці, конкурс творчості, гасло. Оцінювати будемо справедливо, по всім критеріям, які в нас прописані по балам, – зазначив Владислав Голуб, суддя.

Кожен рій має свою форму, емблему та гасло. Учасники змагань готувалися до гри понад пів року, а тому конкуренція досить велика. Старша вікова категорія додатково змагається зі збирання та розбирання автомату. Як розповіли діти, цей конкурс для них – найважчий.

-Сьогодні ми вже пройшли фізпідготовку, зараз буде розбір АК. Ми поки лідери в розбиранні та збиранні магазина. Це дуже радує. Ми готувалися дуже довго, місяць готувалися, кожен день тренування по три години й це все тільки для перемоги нашої, – каже Валерія, учасниця змагань, рій «Сіверські соколи».

Всеукраїнська військово-патріотична гра «Сокіл-Джура» має історію в понад два десятиліття та традиційно проводиться на початку травня. Учні та учениці демонструють свою мужність, спритність та військову вправність. Команди також змагаються у творчо-мистецькому конкурсі «Ватра», де кожен рій має показати свою винахідливість. Цьогоріч школярі креативили на тему «Україна – переможе».

-Зараз, у такий час, дітям дуже цікаво, для них це більш ніж гра, вони цікавляться, хочуть займатися. У нас є гурток військово-патріотичний «Сокіл» («Джура»). Ми з ними готуємося, виконуємо всі ці нормативи й ось таким чином готуємося до цих змагань, – підкреслив учитель фізичної культури Денис Єгорченко.

За підсумками міського етапу конкурсу команда з найбільшою кількістю балів представлятиме Чернігів на обласному етапі змагань.