Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові ще одна жертва COVID-19

Featured Video Play Icon

Сумна статистика. Жертвою COVID-19 у Чернігові стала ще одна людина. Повідомив на ранковій нараді головний медик міста Владислав Кухар.

-На вихідних летальний випадок. Це чоловік, 68 років з багатьма супутніми хворобами, – констатував В. Кухар. – Хочу звернутися до містян літнього віку з закликом, утриматися від відвідування місць, де є велике скупчення людей.

 Хоча, як повідомив Владислав Кухар, на фоні інших регіонів, статистика по COVID-19 у Чернігові не така агресивна. Коефіцієнт летальності (тобто співвідношення померлих і хворих) від цієї хвороби у нас менший, ніж по Україні. Наразі в країні він складає 2,6 , на Чернігівщині – 1,68, а в обласному центрі – 1,46.  На сьогоднішній день  по місту Чернігову захворівших 205 осіб, за вихідні додалося ще 2, одужало 120 чернігівців. Хворіє – 82, в тому числі: в стаціонарі -17 (із них  15 осіб  з пневмонією, 2 – з ГРВІ), амбулаторно лікуються 65 (у 18 – легка форма, у 47 пацієнтів – безсимптомне протікання хвороби).

-Людей в стаціонарі збільшується, троє померло. Перебіг хвороби ускладнений і більш тяжкий, – каже міський голова Владислав Атрошенко. – Мені теж надоїв і карантин, і маски. Статистика є,  і вона не дуже гарна. Якщо будемо берегтися, статистика буде нижча, ніж в середньому в Україні. Тоді місцева влада зможе брати на себе відповідальність за певні антикарантинні рішення. Якщо ні, тоді нічого зробити не зможемо. Друге, це – економіка. Десятки тисяч людей не отримають зарплати. Все закриємо. Ми дограємося. На нараді також озвучили фінансові питання щодо розрахунків з  медиками  та Національною службою здоров’я України.  Відповідні звернення до МОЗ підготовлені, – повідомив Владислав Кухар. За травень всім медикам гроші виплатили. По деяких закладах ці виплачені кошти тимчасово запозичили з фінансування за інші медичні послуги та витрати.