Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові роздають продуктові набори постраждалим містянам та переселенцям

Featured Video Play Icon

У Чернігові на базі дружнього до жінок та дівчат простіру  «Вільна», що реалізовується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, за підтримки Управління ООН з координації гуманітарних справ за імліментації ГО Інноваційні соціальні рішення залучила додаткові ресурси аби забезпечити найнужденніших клієнток гуманітарними наборами. Продукти, дитяче харчування, ортопедичне взуття надала Данська рада з питань біженців завдяки фінансовій підтримці гуманітарного фонду для України. Понад дві з половиною тисячі гуманітарних наборів передали незахищеним категоріям населення Чернігівщини, Київщини та Сумщини. За грантовим проєктом іноземні партнери виділили 50 тисяч доларів.

– Звичайно він простий цей набір, не має там вишуканих страв, але це зроблено спеціально для того, щоби підтримати якомога більше людей. Користуючись нагодою, будь ласка, теж звертайтеся у соціальні мережі “Інноваційних соціальних рішень”, – запросила голова ГО “Інноваційні соціальні рішення” Анастасія Ляднева.

Кожний набір працівники збирають у індивідуальний бокс. Підрядника для закупівлі громадська організація обирає за тендерною процедурою. Усі продукти мають сертифікат якості.

– В наборі сухарі, бублики, два види крупи, чай, макарони, дві консерви: рибна і м’ясна, сіль.

– Набори видаються внутрішньо-переміщеним особам та особам, що постраждали від війни. Наразі це друга фаза реалізації проєкту. Протягом першої фази з листопада минулого року по лютий було видано по Київській, Чернігівській, Сумській областях 850 наборів, – уточнила координаторка гуманітарного проєкту Аліна Новоселецька.

Серед тих, хто звернувся за допомогою і багатодітні родини та люди з особливими потребами. За їхніми словами, будь-яка підтримка у такий складний час – надзвичайно важлива.  

– Ми дуже вдячні кожному, хто проявляє до нас будь-яку увагу. Продуктовий набір звичайно він отримає його як подарунок долі, тому що зараз взагалі дуже важко виживати, – кажуть Наталія та Сергій.

– Економніше все таки. Хочеш, не хочеш, а бюджет економиш. Так що продуктовий набор теж є такою гранью для людей, а особливо деякі люди взагалі живуть дуже-дуже тяжко, я б сказала. Щось можна більше на діток, а тут зекономити, там щось на діток витратити більше, – зазначають  Олена та Аліна.

– Ця допомога допоможе діткам моїм в незручний час, оцей пакуночок, – підкреслили  Надія та Мілана.

Друга фаза гуманітарного проєкту триватиме до червня. Продуктові набори  доставлять і жителям територіальних громад наближених до Чернігова. Нагадаємо, мета проєкту – підтримка населення, яке постраждало внаслідок збройного конфлікту.