ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові ремонтують школи і вітають перших 200-бальників з НМТ

Featured Video Play Icon

Місто активно готується до початку нового навчального року. У межах співпраці з фондом ACTED у школах Чернігова триває заміна елементів опалення. Зараз благодійники приступили до ремонтних робіт у санвузлах чотирьох навчальних закладів: №2, 6, 14 та 15. Про це під щотижневої наради у муніципалітеті повідомив начальник управління освіти міськради Василь Білогура.

В 30-й школі почався ремонт укриття і найближчим часом трошки інший партнер планується, що допоможе з заміною вікон, – повідомив начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Також у Чернігові вже завершили набір до перших класів. Нині у нашому місті 1947  майбутніх першачків. Але до кінця літа цифра може змінитися, у батьків ще є можливість принести документи.  Паралельно триває і подача заяв до академічних ліцеїв на вступ до 10-го класу.

Загалом можна сказати, що станом на понеділок, перша школа набрала всю кількість, яку планувала. Вчора набрав, відповідно, всю кількість,яку планував 22 ліцей. Наразі є в залежності від напрямків вільні місця в ліцеї №12 і №15. Це все на сайті інформація є оперативна, тому батьки можуть безпосередньо дивитися. На цьому тижні фактично завершиться подача документів до академічних ліцеїв, до десятих класів. Можна буде ще пізніше, але офіційно терміни встановлено до 21 числа, – зазначив Василь Білогура.

Додамо, зараз випускники чернігівських навчальних закладів складають національний мультипредметний тест. Вже є перші результати в особистих кабінетах учнів. Інформація конфіденційна і майбутні абітурієнти мають право не оприлюднювати свої результати НМТ. На сьогодні відомо, що учень 29 школи склав математику та англійську на 200 балів, також отримав найвищий бал на НМТ з української мови вихованець 12 школи. В той же час два учні 1-ї школи привезли до Чернігова платину міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів.

3 1 травня по 4 червня в Бухаресті відбувався фінал міжнародного конкурсу комп’ютерних проєктів – Інформатор X-24 і два учні першої школи привезли в Україну платинові медалі, – поінформував начальник управління освіти ЧМР.

Нагадаємо, від початку червня у Чернігові стартував період пришкільних таборів, який цього тижня фінішує. Якісне дозвілля з активностями, майстер класами, розвагами було доступне для учнів початкової школи. За інформацією управління освіти, загалом було подано 4252 заяви від батьків. З них 3387 — діти пільгових категорій.