ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Набір до першого класу: до яких шкіл зараховуватимуть дітей з Лісковиці?

Featured Video Play Icon

Чернігівська школа №4 – єдина у місті, де навчальний процес наразі проводиться тільки у дистанційній формі. Така ситуація склалася через те, що у закладі неможливо облаштувати укриття, в якому діти та персонал школи могли б перебувати під час повітряних тривог. Наявність такого укриття – обов’язкова умова для очного навчання.

Багато було спілкувань, вивчали питання, що може буть сховищем, але наразі не вдалося вирішити цього питання. Технічно, ті приміщення, які знаходяться в навчальному закладі, наразі немає можливості облаштувати їх під укриття, – зазначив начальник Управління освіти ЧМР Василь Білогура.

 Враховуючи цю ситуацію, виконавчий комітет 6-го лютого перерозподілив територію обслуговування школи №4 на школи №2, 3, 20 та 24. Тепер жителі Лісковиці, які віддаватимуть своїх дітей на навчання до цих закладів, матимуть пріоритет при зарахуванні.

Набір до перших класів, діти, які подають документи, вони мають першочергове право на зарахування до навчального закладу. Якраз, щоб не обмежувати право дітей, що проживають в мікрорайоні 4-ї школи, на зарахування до найближчої до них школи, перерозподіляється даний мікрорайон, – повідомив Василь Білогура.

 Набір до перших класів у школах міста розпочнеться у квітні і триватиме два місяці. Загалом у Чернігові 13 тисяч школярів навчаються очно, стільки ж дистанційно, і 1 тисяча – на сімейній формі навчання.