Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові презентували видання проєкту «Книгарня бандерівців»: де з ними можна ознайомитися?

Featured Video Play Icon

Історія про те, як народ виборює свободу. 7-го грудня Організація українських націоналістів подарувала збірку видань патріотичної літератури “Книгарня бандерівців” відкритому освітньо-культурному і волонтерському Гончаренко центру у Чернігові. Тут розташована  бібліотека, де містяни на безоплатній основі можуть ознайомитися з творами різноманітної тематики.  

Ми видаємо книжки, видаємо класику українського націоналістичного руху Степана Бандери, Ярослава Стецька, Ленкавського і сформували таку бібліотечку. Ми вважаємо, що якщо людина буде проінформована про те за що саме боролись наші попередники, а метою ОУН є створення Української держави, – розповів голова Організації українських націоналістів Олег Медуниця.

І тому ми дуже багато книжок передаємо до бібліотек, знову ж таки, в тому числі і на Чернігівщину. І сьогодні ми приїхали з такою місією на Чернігівщину розказати про “Книгарню бандерівців”, про нашу літературу, проінформувати, що є таке видавництво, є такий проєкт “Книгарня бандерівців”, – зазначив директор видавництва “Українська Видавнича справа” Віктор Рог.

Проєкт “Книгарня бандерівців” виник після повномасштабного вторгнення росії на територію України, коли люди вкотре стали на захист своїх національних цінностей, виборюючи українську державність. За словами Віктора Рога, попит на їхні видання останнім часом зріс в рази.

Це десятки книг, не сотні, але десятки основних. Ну, умовно кажучи, якщо взяти Степана Бандеру, він писав дуже багато праць, дуже багато статей, ми це намагаємося зробити збірник такі основних праці і цей основний збірник його ідей, ідеологій вже потім видається в нас тут як вибрані твори Степана Бандери, – уточнив голова проводу Організації українських націоналістів Олег Медуниця.

– Книги наших ідеологів провідних: Степана Бандери, Ярослава Стецька, Степана Ленкавського, Миколи Сціборського, Дмитра Донцова і багатьох інших. Виявляється, що вони писали ще п’ятдесят років тому про те, що сьогодні виявляється актуальне. І люди, читаючи ці твори, кажуть: “ Так попереджали, так казали, так говорили про це, так чому нічого не знали, чому нічому не вірили, – сказав Віктор Рог.

Цього дня представники ОУН також підписали меморандум про співпрацю з благодійною  організацією “Фонд оборони країни”.

– Меморандум ми підписуємо з багатьма волонтерськими проєктами, і Олександр Ясенчук, який є нашим партнером, тут в Чернігові він знаний, який з перших днів широкомасштабного вторгнення працював на допомогу чернігівському опору, щоб Чернігів не захопили росіяни, і дуже багато всього для цього зробив, і тому ми з ним співпрацюємо і тепер буде певна синергія його волонтерських ініціатив і цієї всесвітньої мережі, яка об’єднана з БФ “Фонд оборони країни”, – підкреслив Олег Медуниця.

До Чернігова представники ОУН приїздять вже не вперше. Цього разу вони залучили і своїх норвезьких партнерів, які подарували машину та спеціальну аптечку, котрі невдовзі передадуть військовослужбовцям  119-ої окремої бригади тероборони.