ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові попрощалися із лейтенантом Андрієм Юрченком

Featured Video Play Icon

В Чернігові у храмі святої Катерини попрощалися із Захисником України лейтенантом Андрієм Юрченком. Провести Героя в останню путь прийшли родичі, побратими, друзі та громада Чернігова. Все своє життя Андрій присвятив військовій кар’єрі – навчався у Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою та Національній академії Сухопутних військ.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Андрій Юрченко захищав Київ, а потім вирушив на курси до Королівської школи артилерії Великобританії. Там він опанував САУ AS-90, на якій після повернення в Україну, вже на посаді командира самохідної артилерійської батареї, брав участь у боях за Бахмут.

Його підрозділ підтримував просування українських військ під час контрнаступу в районі Оріхова, Роботиного та Вербового. За успішне виконання бойових завдань, та проявлену мужність молодий артилерист був представлений до нагородження нагрудним знаком «Срібний хрест», а також іменною вогнепальною зброєю.

Андрій загинув 30-го серпня на Запорізькому напрямку. Машина, в якій він їхав, зазнала прямого артилерійського влучання. На момент загибелі йому було всього 21 рік. Поховали Героя на кладовищі “Яцево”, поряд з іншими полеглими Захисниками України.