Новини

У Чернігові поліція затримала озброєного чоловіка, який перебував у розшуку за вбивство

Оперативники Чернігівського районного управління поліції за силової підтримки спецпризначенців КОРДу затримали чоловіка, який у травні минулого року скоїв вбивство та переховувався від органів досудового розслідування. У затриманого виявили незаконну зброю та боєприпаси.

Про це повідомляє речниця Нацполіції в області Наталія Слабеняк.

Читайте також: Стріляв у жителів Пакуля: на Чернігівщині судитимуть чергового військовослужбовця рф

Про виявлення чоловіка з численними ножовими пораненнями до Чернігівської райуправління поліції інформація надійшла 29 травня минулого року. На місце пригоди негайно виїхали слідчо-оперативна група та оперативники кримінальної поліції.

Поліцейські провели першочергові розшукові заходи. Особу зловмисника було встановлено. Ним виявився 50-річний мешканець Чернігова, який раніше вже був засуджений за вбивство. Але затримати його одразу не вдалося.

Чоловік тривалий час намагався переховуватися від органів досудового розслідування. Йому заочно було повідомлено про підозру і оголошено в розшук.

Днями під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів підозрюваного затримали співробітники кримінальної поліції Чернігівського райуправління за силової підтримки спецпризначенців КОРДу, оскільки у оперативників була інформація, що зловмисник озброєний.

Під час обшуку в помешканні підозрюваного поліцейські виявили пістолет та дві гранати. Вилучену зброю поліція направила на проведення експертних досліджень. Після отримання результатів експертиз буде вирішуватися питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами).

Нині триває досудове розслідування кримінального провадження за п. 13 ч. 2 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство, вчинене особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство).

Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.