Новини

Мешканці Чернігівщини стали менше хворіти на грип та ГРВІ

За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я звернулося на 0,2% менше осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ» ніж за попередній, в т.ч. дітей – на 2,9%. Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на – 15,3% та знаходиться на середньому рівні інтенсивності епідемічного процесу. Про це повідомляє Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: 1 березня – які свята відзначають у цей день в Україні та світі?

Також зазначають, що з початку епідсезону в області перехворіло на грип та ГРВІ у 2,3 рази менше осіб, ніж за аналогічний період попереднього епідсезону 2021-2022рр., в т.ч. дітей у 1,6 разів.

На минулому тижні зареєстровано перевищення епідемічного рівня захворюваності у Сновській міських ТГ Корюківського району, Батуринській, Борзнянській міських, Вертіївська, Комарівській, Макіївській, Мринській, Талалаївськівській сільських громадах Ніжинського району, Понорницькій селищній громаді Новгород-Сіверського району.

У поточному епідсезоні серед циркулюючих вірусів домінує вірус грипу А. У той же час виділяються коронавіруси, віруси грипу В, парагрипу, риновіруси, РС- віруси, метапневмовіруси.