НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові організували вакцинацію для освітян

Featured Video Play Icon

Четвер, 9 вересня, 10  година ранку. Біля приміщення колишньої Деснянської райради стоять люди. Цього дня  тут вакцинують працівників освітньої галузі.  Серед них – вихователі, педагоги й медичні сестри, що працюють в  школах і дитсадках Чернігова.

За словами заступниці начальника управління освіти Чернігівської міської ради Олени Горної, пункт вакцинації від COVID – 19 організували за ініціативи самих освітян.

Із освітянами працюють мобільні бригади медичних працівників. Вони їх реєструють, вимірюють температуру, заповнюють згоду на щеплення і по черзі вакцинують.

Щеплення проводяться на першому і третьому поверхах одночасно. Усі бажаючі  працівники освіти протягом дня з 10 до 16 години змогли прийти  і зробити вакцинацію в зручний для них час.

 Ще в липні Кабінет Міністрів України  вніс зміни в Постанову 1236, що регулює карантинні обмеження. Згідно з якими 80%  освітян повинні пройти повний курс  вакцинації.  Ситуацію із захворюваністю на COVID – 19  учителі добре розуміють. Валентина Саповська працює в 34 школі вчителькою  історії. Ще восени минулого року вона хворіла на коронавірусну інфекцію, але  в  легкій формі. Вирішила вакцинуватися, адже розуміє  наскільки це важливо.

 Тетяна Горбач – медична сестра в школі №25. Про вакцинацію чула багато чого, але для себе вирішила твердо – вакцинуватися в даний час необхідно.

  За даними управління освіти ЧМР повний курс вакцинації пройшли співробітники 17 та 35 шкіл.

До кінця дня 9 вересня в спеціальному пункті щеплень колишньої Деснянської районної ради  вакцинувалося близько 400 освітян.