ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові оновили харчоблок у дитячому садку №39: хто допоміг?

Featured Video Play Icon

У дитячому садочку № 39 оновили харчовий блок. Відтепер для приготування їжі малечі використовуватимуть нове кухонне приладдя, а також сучасне вентиляційне обладнання. Допомога надійшла з депутатського фонду.

– Садочку вже більше 50 років, стеля була зовсім стара, була проблема з витяжкою, з посудом. Ми придбали посуд, повністю замінили ножі для кухні. Зараз це зручно, – розповіла завідувачка садочку Олена Борисенко.

– Вже не перший рік ми допомагаємо цьому садочку, іншим закладом освіти в нашому місті, звичайно за можливості. Стало питання по харчоблоку. Це важливо, по-перше, тому, що дотримуються санітарно-гігієнічні вимоги. Плюс, як ми розуміємо, усе має певний термін по експлуатації, має бути періодично оновлення, – зазначає депутатка ЧМР Олена Стрілець.

Після початку повномасштабного вторгнення, дошкільний навчальний заклад довгий час був зачинений. Після обладнання найпростішого укриття, на початку лютого цього року, садочок відкрили.

– Були закінчені роботи по укриттю і ми розпочали повністю свою роботу. Тоді, на той час, у нас дев’ять було груп відкрито, на сьогодні вже відкрито одинадцять і в нас набрано одну групу раннього віку. Другий тиждень уже ходять дітки, яким виповнилося два рочки, – підкреслює Олена Борисенко, завідувачка садочку.

За кошти міської ради в сховищі обладнали вбиральні, дадали меблі та речі першої необхідності. Як розповіла завідувачка садочку, розміри укриття дозволяють там комфортно перебувати як дітям, так і персоналу. Під час повітряних тривог із малечею танцюють, проводять різноманітні ігри та театралізовані забави.

– Там столи є, стільці, лави стоять. Є посуд, для кожної групи знаходиться в окремому боксі, для кожної групи з посудом, там разовий посуд йде, якщо діти знаходяться в проміжок коли в нас по часу прийом їжі. Зараз дороблюється там вентиляція, щоби вона вже була примусова, – уточнила Олена Борисенко.

– Більша частина фінансування, яка виділялася була закладена в бюджеті, вона пішла саме на укриття. Тому, коли є можливість чи з депутатського фонду, чи завдяки певним меценатам, чи за допомогою благодійних фондів, часто міжнародних, зробити переоснащення саме харчоблоків, це дуже правильно, що керівництво і цього садочку, і інших, просять саме про це, – зазначила депутатка ЧМР Олена Стрілець.

Для дітей важливі позитивні емоції, переконана Олена Стрілець. Депутатка також передала закладу іграшки для розвитку моторики, інвентар для спортивної зали. Зазначимо, депутатський фонд — це бюджетні кошти, передбачені на вирішення певних проблем округу, у якому обирався депутат. Сам фонд складає 100 тисяч гривень, частина з яких може бути спрямована саме на підтримку комунальних закладів чи установ.