Новини

У Чернігові впорядкують вуличну торгівлю

Останнім часом на вулицях Чернігова з’явилась велика кількість кіосків та торгових точок, що працюють в недозволених місцях. Аби навести лад не території міста, вперше після початку війни 21 грудня зібралася комісія з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Читайте також: Понад 80% чернігівців задоволені роботою мера Атрошенка – результати опитування групи «Рейтинг»

Як зазначалося, кіоски віднесені до тимчасових споруд. У разі виявлення їх незаконного розміщення  — вони підлягають демонтажу. Крім того, ще раніше місто взяло курс на звільнення зупинок громадського транспорту від торговельних кіосків.

 — Коли ворог відступив з нашого міста і підприємці, чи просто наші громадяни, вийшли торгувати, щоб якусь копійку заробити і вижити, коли була проблема з логістикою, не все довозили, не всюди працювали магазини — було неетично їх прибирати чи наводити лад у цьому питанні.

З одного боку, це незаконна торгівля, а з іншого  — спосіб виживання наших громадян, багато з яких втратили свою роботу. Все таки, час іде, наразі всі магазини працюють. По місту зараз дуже багато прикладів, коли ці палатки стоять на «червоних лініях», що ми не допускали протягом останніх років. Торговці таких кіосків звикають і потім, я відчуваю, що ми матимемо великі проблеми з тим, щоб їх прибрати і ввести в законодавче русло,  — пояснив стан справ у цьому питанні станом на сьогодні Олександр Ломако.

Під час засідання комісії йшлося про те, аби навести лад на території міста. Для цього потрібно всі торговельні точки, які працюють в недозволених місцях,  перемістити в дозволені.  Секретар міськради запропонував визначитися з терміном, протягом якого підприємцям потрібно буде погодити з КП  «Паркування та ринок» місце перенесення.