НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові на новому треці змагалися автомоделісти з усієї країни

Featured Video Play Icon

Висока швидкість, круті повороти та дух суперництва. Така  атмосфера  супроводжує  учасників  під час  змагань з автотрасового моделювання, що проходять у Чернігові на базі  Обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.  Спортсмени з різних регіонів України, серед яких і дев’ятеро чернігівців,   беруть участь у заїздах в індивідуальних та особистих заліках. Змагаються  у трьох класах моделей.

Змагання проводять на новій  трасі довжиною  43 метри, яку проектували протягом декількох років.  Вона – ультра швидкісна, відповідає всім сучасним вимогам і дозволяє проводити змагання усіх рівнів. Новий трек працює від електрики, має потужний блок живлення.

Його конфігурацію розробив спеціально для чернігівців відомий трасовий моделіст, чемпіон світу з цього виду спорту   латвієць Яніс Набокіс.

За звання кращого трасового пілота у Чернігові змагаються вже досвідчені спортсмени – майстри та кандидати спорту України. Вікових обмежень немає.

У перерві між випробуваннями кращих автомоделістів нагородили почесними  відзнаками. Киянин Михайло Долін і чернігівець Гліб Одненко за вагомі досягнення у спорті та кращі  результати на змаганнях всеукраїнських рівнів  отримали звання  Майстрів спорту України .

Відкриті змагання тривали  протягом двох днів. Спортсмени, які  отримали  кращі результати, братимуть участь у Чемпіонаті України , що відбудеться в жовтні у Києві.