Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові можуть заборонити їздити без глушника

Featured Video Play Icon

У Чернігові любителям гучної їзди можуть заборонити пересуватися на транспорті, у вихлопній системі якого відсутній шумопоглинач – інакше кажучи, без глушника. Так як незвичні різкі звуки в умовах війни є додатковими подразниками для людей, питання про це на щотижневій нараді, 17 жовтня, порушив виконуючий обов’язки очільника міста. Він доручив пропрацювати його з патрульною поліцією і винести як проєкт рішення на найближчу сесію.

І так психологічно місто дуже сильно постраждало і його люди, а ці шуми вони для людей, особливо, з нестійкою психікою, які після вибухів дуже важко ці різкі звуки переносять, воно нічого хорошого немає даже гірше. Є багато звернень, повторюся, і до мене особисто, і до міської ради від мешканців Чернігова .  Ми дослідили декілька міст України там Київ, Одеса, ще я бачив декілька міських рад, які прийняли відповідні рішення про заборону на час дії воєнного стану пересуватися в місті з такими автомобілями, і патрульна поліція, відповідно, в такому випадку має більше підстав і стимулів реагувати на ці порушення, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Ця історія не нова. Ще до повномасштабного вторгнення чернігівці неодноразово скаржилися на дрифтерів на красній площі та гонщиків на нічних вулицях. Після певного затишшя такі ситуації повертаються.

Ми зверталися тоді публічно і письмово до патрульної поліції щодо того, що в місті багато автомобілів, особливо вони люблять їздити в районі красної площі без оцієї вихлопної труби, чи глушника, як воно правильно називається і багато шуму створюється. Я думаю, що це спеціально, це якийсь тип розваг, часто любили це робити мешканці не міста, які приїжджали сюди і влаштовували таке шоу, – зауважив Олександр Ломако.

За словами Олександра Ломако, попри те, що це не глобальне питання, безпека та комфорт чернігівців на першому місці, а тому потрібно мінімізувати кількість таких подразників.